Ред Бул се подиграва на Ферари с коледна картичка

Ред Бул се подиграва на Ферари с коледна картичка


Шефът на Формула 1 Бърни Екълстън се слави като човек с леко хапливо чувство за хумор. По традиция той го проявява най-вече по Коледа, когато праща закачливи картички.

Така през 2008 година той иронизира скандала с бившия шеф на ФИА Макс Мозли, който бе уловен от британските медии в садо-мазо оргия. Съответно Бърни прати картичка, в която Макс Мозли наказва с камшик Флавио Бриаторе.

Година по-късно на мушката на Екълстън се оказа самия Бриаторе, въпреки че по принцип двамата са в близки приятелски отношения. На картичката италианския плейбой бе показан като пират.

През тази година обаче най-оригинални се оказаха от Ред Бул. Австрийският тим се пошегува с основния си съперник Ферари, иронизирайки италианците заради заповедите от бокса.

На картичката Себастиян Фетел получава нареждане по радиото да пропусне пред себе си Дядо Коледа. Фразата е точно копие на прословутото нареждане на Фелипе Маса в Гран При на Германия, когато от Ферари му съобщиха: "Фернандо Алонсо е по-бърз от теб. Моля потвърди, че си разбрал това съобщение".

Все пак Бърни също се представи добре, като от своя страна се пошегува с станалото пословично упорство на Ред Бул да не дава предимство на нито един от пилотите си до последния момент.

На картичката техническият директор Кристиян Хорнер хвърля монета, но дори и това не му помага да избере, като надписа е "Не винаги пада така, както очакваш".

 

Източник: gol.bg

публикувано в: картички от света

Добави коментар

Най-старите коледни картички излизат на търг за $10 хил. всяка

Най-старите коледни картички излизат на търг за $10 хил. всяка

 

Три коледни картички, за които се предполага, че са дали началото на традицията с изпращането на поздравителни послания, ще бъдат продадени на търг. Те са изложени от аукционна къща Sotheby's, съобщава изданието The Daily Mirror. Всяка от картичките се оценява предварително на 10 хиляди долара.

Откритите коледни картички, за които се предполага, че са най-старите такива пращани някога, са били отпечатани в Лондон през 1843 година. Те били създадени в малък тираж и украсени ръчно.

„По онова време такива картички са били доста скъпи. Трудно е да се каже дали са се радвали на голям успех или напротив. Всъщност традицията за изпращане на коледни поздравителни картички е дошла няколко години по-късно“, казва представител на аукционната къща.

Търгът, на който ще бъдат продадени лондонските коледни картички, ще бъде в Ню Йорк на 10 декември.

Една подобна картичка от 1843 година бе продадена през 2007 година. Тогава лотът се изтъргува за 16 хил. долара.

Източник: investor.bg

 

публикувано в: картички от света

Добави коментар

/

Моля изчакайте докато се обработи заявката.